top of page
logo nou.png

Vinul Caii de la Letea s-a născut în cea mai veche podgorie a Dobrogei, lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului, unde cultivarea viței de vie are rădăcini milenare. Chiar dacă, în esenţă, modul de selecţie al strugurilor, introducerea lor în cramă şi metodele tradiţionale, vechi de mii de ani,  au fost păstrate, noile tehnologii de vinificaţie sunt mânuite cu măiestrie de oenologi de renume internațional, accentuând amprenta specifică zonei Sarica Niculiţel.

Unul dintre soiurile emblematice ale podgoriei este Aligote-ul, soi pe care l-am crescut cu pasiune și îndemânare, iar astăzi continuă să ne răsplătească printr-o serie de premii la concursuri internaționale de renume.

LETEA

Lângă Pădurea Letea, rezervație naturală unică în lume, trăiesc primii cai sălbatici din țara noastră. Caii Liberi de la Letea și-au început povestea undeva la începutul comunismului în România, au fost prigoniți, uitați, dar au rezistat și astăzi. Sunt simbolul libertății. Istoria lor ne-a inspirat să facem vinuri cu un caracter aparte care să reprezinte pământul Dobrogei, un ținut care, în ciuda nenumăratelor ocupații, a știut să-și păstreze naturalețea și personalitatea.

 

În vara anului 2020 am plecat la Letea ca să ne regăsim rădacinile fără de care nu putem crește drept.

Fotografii de Dragoș Lumpan și Marius Roșu.

bottom of page